Zabava

Želite jesti ugljikohidrate i ne možete bez njih!? Nema problema, oni vam zapravo mogu pomoći da smršavite!

Tajne ugljikohidrata, nisu oni samo dio loše prehrane!

Ugljikohidrati se smatraju jednim od glavnih krivaca za sve veći broj pretilih osoba, a dijete koje ograničavaju njihovu konzumaciju sve su popularnije, no važno je znati i da su ugljikohidrati neophodni za naš organizam.

Oni su jedan od svega tri makronutrijenta što znači da izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane može potpuno poremetiti vašu inače uravnoteženu prehranu, oni nam daju energiju.

Osim toga ukoliko se pravilno konzumiraju oni vam mogu pomoći i u gubitku kilograma.

Najvažnije od svega jest razlikovanje različitih vrsta ugljikohidrata kako bi znali koje konzumirati, a koje izbjegavati. Kompleksni ugljikohidrati najbolji su odabir. Takve namirnice bogate su vlaknima, antioksidansima, sporo se probavljaju te su niskog glikemijskog indeksa. U ovoj kategoriji nalazi se smeđa riža, zobena kaša, kvinoja, batat, grah, voće i određeno povrće.

Također, ključ mršavljenja nije samo u odabiru onoga što jedete, već i vremena kada jedete. Ugljikohidrate je najbolje konzumirati ujutro, nakon što ste cijelu noć postili. Ljudi se zapravo bude s manjkom energije, a nju najbolje možete dobiti ako za doručak kombinirate ugljikohidrate, proteine, pa čak i malo masti.

Umjerenost je vrlina čak i kada je riječ o dobrim stvarima, a to se pogotovo odnosi na ugljikohidrate. Ključ zdrave prehrane je obraćanje pažnje na porcije.

Tags

Povezani Članci

Close