Zabava

Želite ravan trbuh!? Probajte se pridržavati ovih savjeta bit će vam od velike koristi!

Ključ je u umjerenosti!

Za gubitak masnih naslaga s trbuha potrebno je kombinirati zdravu prehranu, vježbanje, odmaranje, hidrataciju.

Ovo su neki od savjeta kako imati ravan trbuh:

Pomoć namirnica

1. Nemasni proteini – Ako želite stanjiti svoj struk, trebate jesti nemasne proteine. Najbolji izvor su bijelo meso i grah. Stručnjaci s Harvarda ističu da će nemasni proteini pomoći u održavanju zdrave razine zasićenih masnoća u organizmu. Uz pomoć namirnica poput piletine i graha gubit ćete tjelesne masnoće i oblikovati tijelo, piše Dnevni avaz.

2. Izbjegavajte piti voćne sokove – Voćni sokovi i alkoholna pića sadrže mnogo šećera i kalorija. Izbjegavajte ih. Radije konzumirajte voće u prirodnom obliku.

3. Kardio vježbe – Kardio vježbe i vježbe snage važne su za ravan trbuh, jer ubrzavaju rad srca. Na taj način povećava se potrošnja kisika, što dovodi do gubitka masti. Ako jedete zdravo i vježbate, sve ste bliži svom cilju za ravan trbuh.

Bitna hidratacija

Voda, voda, voda… Pijte veće količine vode, dva do tri litra na dan. Hidracija tijela vrlo je bitna, a ako želite skinuti kilograme i zategnuti trbuh – pogotovo!

Pilates lopta

Lezite na pilates loptu i izdahnite. Podignite desnu ruku naprijed i lijevu nogu natrag. Zadržite se u tom položaju deset sekundi. Trbušnim i leđnim mišićima održavajte ravnotežu i položaj u ravnini. Ponovite vježbu drugom rukom i nogom.

Voda s limunom

Dan započnite čašom mlake vode s malo limuna, a zatim popijte sok od korijandera i metvice. To će biti okidač za vaš metabolizam. Pola sata nakon toga krenite na trčanje ili se bacite na vježbanje.

Ne preskačite doručak

Ako želite izgubiti kilograme, ne preskačite doručak. Kada se probudite, vaš je metabolizam itekako budan, a ako preskočite ranojutarnji obrok, metabolizam će se usporiti tokom dana. Na taj ćete način povećati mogućnost da bilo što, što pojedete tokom dana bude pohranjeno u masnim naslagama.

Rutina prije spavanja

Uvedite u svoju rutinu večernju šetnju. Nikako nemojte ići na spavanje odmah nakon jela.

Tags

Povezani Članci

Close