Zabava

Želite savršeno lijepu i zdravu kosu? Ovi trikovi spasit će vaše tjeme i proljepšati vas!

Savjeti za pet!

Svaka žena, a i poneki muškarci pate da im kosa mora izgledati savršeno. Ovo su neki trikovi kojima možete sami pripomoći izgledu vaše kose.

Jedite pametnije

Ukoliko želite imati lijepu kosu, trebate se prije svega hraniti zdravije. Michelle Blaisure, koja se bavi proizvodnjom proizvoda za kosu, savjetuje da konzumirate hranu koja je puna zdravih masti, poput avakoda. Ovakva prehrana pomoći će vam da imate zdraviju i bujniju kosu.

Koristite šampon i regenerator

Svi oni koji žele lijepu i finu kosu trebaju tražiti šampon i regenerator za dodatni volumen kako bi uz pomoć njih povećali volumen, ali i sjaj kose.

Nemojte često prati kosu

Previše pranja kose može joj naškoditi.

Njegujte tjeme kose

Trebali biste izbjegavati lak za kosu, ali i sve proizvode koji ostavljaju tragove na kosi pa kosa izgleda beživotno. Sve s visokom pH vrijednosti izbjegavajte. Osim toga, za vaše tjeme odlično je i masiranje vlasišta kako biste aktivirali krvotok. Prekomjerna upotreba šampona za suho pranje kose također je štetna za vašu kosu jer može začepiti folikulu dlake i spriječiti rast nove, zdrave kose.

Vitamini za kosu

Frizeri savjetuju da ukoliko naglo gubite kosu, počnete uzimati multivitamine.

Zaboravite na peglu za kosu

Ako zaista želite zdraviju kosu, s fenom i peglom morat ćete zauvijek prekinuti. Ovo će pomoći da smanjite oštećenje kose. Ukoliko baš ne možete bez svojih aparata, koristite sprej za zaštitu kose od toplote. Osim toga, više četkajte svoju kosu.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close