Crna kronikaIzdvojenoVijesti

Žena iz ivanečkog područja prevarena putem interneta: Pogledajte u što je povjerovala i kome je uplatila novac!

Ponude kredita putem interneta!

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 55-godišnjakinje iz Ivanečkog područja da je tijekom mjeseca kolovoza 2019. godine putem elektroničke pošte „Asociacion Ayuda“ zaprimila ponudu o kreditu banke „Bank Atlantigue“ kojoj je sjedište u Francuskoj za novčani iznos od 150.000,00 kuna sa rokom otplate na 20 godina.

Kako je prihvatila ponudu ponovno je putem elektroničke pošte zaprimila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u Togu kojeg je potpisala i vratila putem elektroničke pošte pošiljatelju ugovora.

Od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko je navrata uplaćivala novac putem svjetske organizacije za prijenos novca za razne troškove realizacije kredita. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, priopćili su iz PU varaždinske.

I z policije su priopćili “Upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je neodgovaranje, odnosno ignoriranje te brisanje sumnjivih poruka.

Uz to, savjetujemo pridržavanje općih uputa o čuvanju osobnih podataka i redovito mijenjanje šifre te redovito ažuriranje antivirusnih alata.”

Tags

Povezani Članci

Close