InfoNajave

ŽETVA U POLJU OTROVA O romanu u Novom Marofu priča njegov autor Ante Gugo – ponedjeljak, 18. studeni, Kulturni centar Ivan Rabuzin

U središtu radnje su hrvatskih branitelji u opkoljenom gradu za vrijeme Domovinskog rata

Novi Marof – Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, u ponedjeljak 18. atudenog, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u u Novom Marofu će se od 19 sati razgovarati o romanu Ante Guge “Žetva u polju otrova”.

Riječ je o povijesnom romanu koji obuhvaća razdoblje od ubojstva Stjepana Radića do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske,  a u središtu radnje su hrvatskih branitelji u opkoljenom gradu za vrijeme Domovinskog rata.

Roman progovara o njihovim nadam i strahovima, o različitim motivima zbog kojih su se uključili u obranu domovine, o vremenu u kojem ne postoji čvrswta vojna struktura i kad je spas svih nas ovisio o hrabrosti i domišljatosti onih koji su tek bili na prelazu iz dječačke dobi prema mladićima.

O albumu će govoriti Ivana Kušek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof, organizatora ove književne večeri, potom pjesnikinja Snježana Sić, te autor romana Ante Gugo.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Tags

Povezani Članci

Close