Izdvojeno

Živi zid Varaždinske županije kazneno prijavio DORH-u Opću bolnicu Varaždin

'Ovo je sramota Varaždinske županije.' - istaknuo je Rogina prilikom obraćanja skupštini

Proteklog utorka,  12. veljače 2019.,  vijećnik Živog zida u skupštini Varaždinske županije i predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva, Marijan Dominko, podnio je kaznenu prijavu u kojoj ŽZ traži  kaznenu odgovornost zbog malverzacija u Općoj bolnici Varaždin.

Podsjećamo, dokumente o malverzaciji u Općoj bolnici Varaždin na posljednjoj je Županijskoj skupštini prilikom ‘aktualca’ pred vijećnike iznio Mladen Rogina, a čitava je situacija zgrozila javnost.


Kaznenu prijavu Dominko je uruđbirao u Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Gajeva 30, Zagreb), zajedno s dokumentacijom koju posjeduju, a dio dokumentacije donosimo u nastavku.


Radi se o Izvješću o provedenoj redovnoj cjelovitoj kontroli poslovanja i izvršavanja ugovornih obveza, rađenoj od strane tima stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Živi zid smatra da ravnatelji te članovi Upravnih vijeća i Nadzornih odbora javnih tvrtki koji su postavljeni iz redova političkih stranaka, konačno moraju početi i snositi odgovornost za propuste, malverzacije te kriminalne radnje u koje su upleteni.
-Svakih nekoliko godina, u pravilu nakon izbora, svjedoci smo smjene ravnatelja i uprave javnih tvrtki, političkim se utjecajima dovlači novi kadar za koji je bitna jedino stranačka lojalnost. Postavljanjem takve “političke struke”, često se poslovanje i transparentnost stavljaju u treći plan, dok se istovremeno vodi bitka za uhljebljivanje ostalog stranačkog kadra i biračkog tijela. – ističe Živi zid u priopćenju
-Ovom kaznenom prijavom tražimo odgovornost jedne takve, isključivo po politici postavljene uprave, a njenu smjenu smo već i javno zatražili na sjednici Županijske Skupštine. – rekli su na kraju.

Tags

Povezani Članci

Close