PolitikaVaraždinska županija

Zlatan Mošmondor (HNS) potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije

"Kao potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije nastojat ću da Varaždinska županija nastavi putem kojim je krenula pod vodstvom HNS – a." - rekao je Mošmondor

Danas na 8. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije većinom glasova za potpredsjednika izabran je Zlatan Mošmondor predsjednik kluba vijećnika HNS-a.

HNS kao jedina konstruktivna oporba pokrenula je postupak o razriješenu dosadašnjeg podpredsjednika iz redova SDP koji su nakon izbora prebjegli u suprotni tabor, odnosno   podržavaju aktualnu županijsku vlast Radimira Čačića, te samim time nisu oporba. Smatramo da je to logički slijed i minimum političke korektnosti pošto smo i najbrojnija oporbena stranka.

–  Kao potpredsjednik  Županijske skupštine Varaždinske županije nastojat ću da Varaždinska županija nastavi putem kojim je krenula pod vodstvom HNS – a pripremajući velik broj projekata od kojih se većina i trenutno  realizira. Također, moram spomenuti da Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja koje vodi HNS –ov potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar ulaže velika financijska sredstva u županiju kroz projekte energetske obnove bolnica, škola vrtića, sanaciju klizišta i komunalne projekte – rekao je Mošmondor.

Dodaje i kako je HNS kroz projekte Štromarovog Ministarstva, kao i Ministarstva obrazovanja Blaženke Divjak samo nastavio voditi brigu o Sjeveru i Varaždinskoj županiji.

Jedan od uvjeta HNS-ovog ulaska u Vladu bio je i izmjena Zakona o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave. Taj Zakon omogućio je da sada župan, gradonačelnici i načelnici imaju proračune uvećane za višemilijunske iznose, što je od iznimne važnosti za realizaciju komunalnih projekata, razvoj obrazovanja i podizanje kvalitete života svih građana. Samo u prvih devet mjeseci ove godine proračun Varaždinske županije je zahvaljujući spomenutom Zakonu uvećan za 11 milijuna kuna i nadamo se da će župan Čačić ta sredstva iskoristiti za razvojne projekte, a HNS će kao konstruktivna oporba svojim prijedlozima sigurno uvijek doprinositi da se ti projekti i realiziraju – zakjučuje Zlatan Mošmondor.

Tags

Povezani Članci

Close