VijestiZabava

Žličica meda svakog dana i osjećat ćete se drugačije: Eto što će se dogoditi!

Med je upravo ono što vam treba.

Med zbog brojnih zdravih svojstava trebali biste početi jesti svakog dana.

Čišća koža

Med je odličan antioksidans, što znači da će njegova redovita konzumacija očistiti vaše tijelo od raznih toksina. Uz to, njegova antibakterijska svojstva značajno će poboljšati stanje vaše kože.

Gubitak prekomjerne težine

Ako pazite na svoju težinu, liječnici preporučuju izuzeće svih slatkiša na bazi šećera – ali ne i meda. To je zato što šećer koji je prisutan u medu ima drugačiji sastav od onog koji se nalazi u ostalim zaslađivačima. Med pojačava vaš metabolizam, što je bitno za gubitak kilograma, piše Brightside.

Snižava kolesterol

Med uopće nema kolesterol. Upravo suprotno: sastoji se od komponenata i vitamina koji doprinose smanjenju razine kolesterola. Svakodnevna konzumacija meda blagotvorno utječe na razinu antioksidanasa u tijelu koji se mogu boriti protiv viška kolesterola.

Jača srce

Istraživanja pokazuju da antioksidanti sadržani u medu mogu spriječiti sužavanje arterija. Ovisno o mjestu pojave, suženje može dovesti do zatajenja srca, pogoršanja pamćenja ili glavobolje. Čaša vode s nekoliko žlica meda bit će dovoljna da se to spriječi.

Poboljšava pamćenje

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnavlja stanični sustav obrane antioksidantima i, kao posljedicu, poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcijum koji sadrži med lako dospijeva do mozga i ima blagotvoran učinak na njegovo funkcioniranje.

Čvršći san

Šećer koji se nalazi u medu povećava razinu inzulina u krvi koji tada oslobađa serotonin. Serotonin se dalje pretvara u melatonin, hormon koji potiče kvalitetan san.

Zdraviji stomak

Med je jak antiseptik, pa se preporuča jesti žlicu meda na prazan želudac. Ovaj jednostavan ritual pomaže u sprječavanju raznih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, med uništava klice i liječi male rane na sluznici.

Smanjuje nervozu

Ovo možda zvuči čudno, ali med pomaže smiriti živce i ublažiti umor. Glukoza sadržana u medu neophodna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, što pospješuje opuštanje i ublažavanje psiholoških poremećaja.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close