Blog

Znate kako se domoći trajne sreće? Kroz negativan tok misli zasigurno ne

Budi sretan, besplatno je!

Danas smo izbombardirani negativizmom i osjećaju nemoći mnogo više, nego pozitivnim stvarima i srećom. Već od malih nogu nas je lakše pripremiti na oprez i negativne ishode, nego pripremiti nas na pozitivan tok misli koji nam pomaže u postizanju sreće.

Sreća nije hir

Općenito se tako kod mnogih ukorijeni tok misaonih procesa koji lakše naginje katastrofalnim mislima, nego onim pozitivnim i kvalitetnijim. Sreća po svojoj definiciji, nije neki hir ili prolazni tren radosnog ushićenja. Ne, sreća je po definiciji dugotrajno stanje uma, duha i tijela.

Evo, ako smo već u neku ruku bili „pehisti“, kojima je lakše zamišljati negativne scenarije, više od pozitivnih ishoda, to se može promijeniti. Nije toliko teško, a kao i sve što želimo usvojiti pomaže vježbanje. Već odavno su poznata istraživanja koja pokazuju da prosječna osoba na dan ima oko 50 000-75 000 misli.

Skulirajte misli

Kako su te misli ustrojene i kojem parametru, da li pozitivnijem ili negativnom, je ustvari do samog pojedinca. Ako su te misli češće negativnog konteksta i ustroja trebalo bi dakle vježbom „skulirati“ te misli, na pozitivnu stranu.

Ovdje naravno ne govorim da ništa ne treba tretirati kao negativnu stvar koju želimo promijeniti ili da sve trebamo promatrati kroz pinky naočale. Samo napominjem ako su nam misli stalno negativne ama baš za sve što se oko nas događa, a želimo iskusiti život protkan srećom i unutarnjim mirom, vrijeme je da počnete raditi na tome!

Sreća i pozitivne misli same po sebi, nas tada polako i počinju udaljavati od onih stvari koje su negativne. Jer podizanjem vlastite svijesti i voljenjem sebe, nema nekog prijekog mjesta za baš mnogo loših iskustava, koji bi nas mogle opisivati kao nesretne ljude.

Probaj jedan dan misliti samo pozitivno

Istina je da je sreća u nama samima, a pošto živimo u društvu u kojem nas nisu previše učili o tome kako je postići, mnogi se danas osjećaju izgubljeno u nekom nekvalitetnom životu, koji kao da ih voza. Koliko je teško nekom tko je sklon razmišljati negativno prebaciti se na sretne misli, shvati se kada se onih 75 000 misli koje nam projure u glavu kroz jedan dan, pokuša pretvoriti u sretne i pozitivne misli i ishode.

Da, probaj misliti jedan dan samo pozitivno i pronaći samo lijepe i kvalitetne stvari, i sam ćeš provjeriti koliko imaš ili možda nemaš negativnih obrazaca kojim kročiš kroz put koji zovemo život.

Ne libi se biti pozitivan i voljeti se, i okusiti osjećaj sreće i blagostanja. Jer ako je nešto istinito, to je da ljubavi, pozitivnih misli, kao i sreće ima u izobilju za sve. Plus toga to su besplatne stvari. Da ne plaćaju se i čuče u nama, da zažive i zasjaju u našim srcima…

#budi_sretan #besplatno_je

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close