Zabava

Znojna stopala su i vaš problem ljeti!? Postoji rješenje!

Nekoliko savjeta kako se rješiti znoja!

Znoj može ljeti stvarati neugodne probleme no to je prirodna pojava i kao takvu je treba prihvatiti, ali svakako da je neugodno ovo prekomjerno znojenje stopala koje uzrokuje brojne probleme ljeti.

Redovita higijena stopala spriječit će širenje neugodnog mirisa, ali stručnjaci upozoravaju kako je zapravo gotovo nemoguće riješiti se mirisa stopala jer taj dio tijela ima više žlijezda lojnica nego drugi dijelovi, piše tportal.

Stopala daju veliku količinu znoja: noga svakodnevno proizvede čak oko 25 decilitara znoja! Ipak kod većine taj znoj brzo ispari, no kod nekih se zadržava u žlijezdama, što može pogodovati razvoju bakterija, ali i neugodnih mirisa. Osim higijene stopala, bitno je redovito uklanjati tvrdu kožu jer je ona idealna za razvoj mikroba, upozoravaju stručnjaci.

No ipak, postoji rješenje! Uz pomoć nekoliko učinkovitih savjeta ublažit ćete ovaj neugodan problem koji muči mnoge.

  1. Uvijek birajte obuću od prirodnih materijala koja diše kako bi se vaša stopala lakše riješila znoja, a time i neugodnih mirisa. Ljeti kad god imate mogućnosti nosite otvorenu obuću, a ako morate nositi stopalice, neka budu od prirodnih materijala poput pamuka. I naravno, mijenjate ih čim vam se stopala oznoje.

2. izbjegavajte nošenje iste obuće nekoliko dana zaredom kako bi se uspjela osušiti jer suprotno pogoduje razmnožavanju bakterija.

3. Koristite dezodoranse koji sprječavaju znojenje stopala, a možete nanijeti i baby puder koji upija znoj.

4. Namakanje stopala u slanoj ili kupki od jabučnog octa također će pomoći ukloniti neugodan miris.

5. Isprobajte učinkovitu kupku za stopala od jakog crnog čaja. Ostavite ga neka se ohladi te ih namačite pola sata: tanin iz čaja eliminirat će bakterije i zatvoriti pore na stopalima.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close